Pizza & műhely titkok
Esemény adatai
- Helyszín
- Trattoria il Lago
- Időpont
- Szervező
- Trattoria il Lago
Ciao Ragazzi! Ha te is imádod a pizzát – de nem akármilyet, hanem az igazi kovászos, olaszos, ropogós szélű, belül puha tésztájú csodát – akkor itt a helyed nálunk, a Trattoria il Lago-ban!
Ez nem egy száraz főzőkurzus lesz, hanem egy igazi olasz hangulatú, baráti workshop, ahol proseccóval koccintva, jókedvűen tanulhatod meg a pizza készítésének titkait. És hidd el, lesz belőle bőven – mert a pizza tényleg szerelem, de kell hozzá egy kis tudás is.
Nálunk a kovászos pizzatészta a szívügyünk – és most Robert, a pizzamaesztró mutatja meg, hogyan lesz a lisztből, vízből és sóból (igen, ezek a legfontosabbak!) igazi olasz csoda.
Tematika – avagy mit csinálunk 2,5 órán át?
-Megismerkedünk az alapokkal: eszközök, lisztek, a tészta lelke – víz és só
-Megtanuljuk a dagasztás és pihentetés titkát
-Jön a nyújtás – nem kell félni, kézzel a legjobb!
-Feltétek: paradicsom, bazsalikom, mozzarella, és ami még jöhet
-A nagy pillanat: sütés a forró kemencében
-Bucizás – avagy a kis tésztagombócok előkészítése, hogy otthon is tudj gyakorolni
És persze közben folyamatosan kóstolgatunk, sztorizunk, és együtt nevetünk – ahogy az olaszok szoktak.
Mit viszel haza?
-Saját Pizza Kit-et: a saját buciddal elvitelre dobozolva
-Egy kis adag paradicsomszószt és bivaly mozzarellát, hogy otthon is elvarázsolj mindenkit
Menetrend:
17:30 – érkezés, welcome prosecco 🥂
18:00 – indul a móka, Roberto vezetésével
kb. 2,5 óra, aminek a végén mindenki boldogan falatozza a saját pizzáját
Részvételi díj:
9 990 Ft / fő
Szóval, ha szeretnél egy estére úgy érezni, mintha egy olasz falucska trattoriájában lennél – sok nevetéssel, finom borral és a világ legjobb ételével, a pizzával – akkor ne hagyd ki!
Foglalj helyet időben, mert a kemencénk kapacitása véges – és hidd el, ezt a titkot mindenki szeretné megtanulni…